Termeni si Conditii

Text Termeni si Conditii

Elemente Definitorii

HOSTAMAT S.R.L. cu sediul in Str. Polona nr 32 Timisoara, inregistrata la Registrul Comertului cu nr. J35/1482/2017 si avand Codul Unic de Inregistrare: RO37466655 este compania responsabila cu administrarea siteului www.hostamat.com si a magazinului online Hostamat.

Utilizarea acestui site implica respectarea intocmai a termenilor si conditiilor afisate mai jos indiferent de statutul cumparatorului (persoana fizica, persoana juridica, firma, companie sau alta entitate juridica ce emite o comanda prin intermediul siteului ). Compania HOSTAMAT S.R.L. isi rezerva dreptul de a modifica aceste prevederi in conformitate cu modificarea drepturilor date de lege si/sau evolutia companiei si furnizorilor acesteia fara o notificare prealabila.

1. Drepturi de autor

Intregul continut al site-ului www.hostamat.com (imagini, texte, elemente de grafica web, scripturi si alte date) este proprietatea HOSTAMAT S.R.L. si a furnizorilor sai. Tot acest continut este aparat de Legea dreptului de autor si de legile privind proprietatea intelectuala si industriala. Folosirea unor elemente ,din cele mai sus mentionate, fara acordul scris al HOSTAMAT S.R.L. se pedepseste conform legilor in vigoare.
Pentru raportarea unor probleme legate de incalcarea drepturilor de autor va rugam folositi adresa: office@hostamat.com

2. Accesul la Informatie si Confidentialitate

Compania HOSTAMAT S.R.L. permite utilizarea siteului de catre orice cumparator in strict interes personal. Descarcarea, copierea, folosirea elementelor mentionate in Drepturile de autor fara acordul scris al companiei este sanctionata conform legilor in vigoare.

Datele personale ale fiecarui cumparator sunt inregistrate in baza de date a siteului si sunt folosite strict pentru a intocmi acte necesare unei tranzactii, transport si/sau studii de marketing in cadrul companiei HOSTAMAT S.R.L.
Compania isi asuma responsabilitatea de a nu instraina, vinde sau face publice bazale de date ale siteului www.hostamat.com, acestea pot fi transmise doar autoritatilor responsabile cu verificarea tranzactiilor comeciale, numai in scopuri justificate.
Datele dumneavoastra personale mai pot fii folosite de catre compania HOSTAMAT S.R.L. pentru a va trimite materiale comerciale de tip reclama sau informatii deosebite in format electronic. Aveti oricand posibilitatea de a va dezabona de la primirea acestor materiale printr-un singur click sau prin solicitare prin email la office@hostamat.com.

3. Limitarea obligatiilor pentru produse si servicii

a. Descrierea si disponibilitatea produselor

HOSTAMAT S.R.L. isi asuma drepturile de administrare a descrierii si pozelor produselor de pe site-ul www.hostamat.com. Descrierea produselor poate fii uneori incompleta din cauza lipsei de informatie oferite de catre producator sau furnizor. Toate descrierile produselor se bazeaza pe specifiicatiile oferite de catre producator si/sau verificari in cadrul companiei.
Pozele afisate pe site pot avea caracter informativ pentru anumite produse.
Ne rezervam dreptul de a modifica specificatiile tehnice si pozele produselor afisate pe site-ul www.hostamat.com. fara o notificare prealabila.
Compania HOSTAMAT S.R.L. nu poate garanta disponibilitatea in stoc a tuturor produselor afisate pe siteul www.hostamat.com. . Pentru detalii legate de stocuri si disponibilitatea produselor contactati-ne prin intermediul mijloacelor puse la dispozitie in sectiunea Contact.

b. Servicii oferite de S.C. HOSTAMAT S.R.L.

Compania HOSTAMAT S.R.L. nu raspunde de eventualele defectiuni suferite de produse din cauza transportului. Constatarea starii produselor trimise prin firme de curierat se face numai in prezenta curierului.
Toate serviciile oferite de HOSTAMAT S.R.L. se adreseaza strict cumparatorilor si sunt oferite in baza unei comenzi, facturi si/sau garantii. Acestea nu se pot instraina altei persoane, cumparatorul este direct raspunzator pentru produsul primit si isi asuma in totalitate riscurile deteriorarii acestuia in mod voit.
Ne rezervam dreptul de a selecta firmele de curierat prin care livram produsele in conformitate cu contractele incheiate cu firmele de curierat. Produsele pot fi trimise prin alte firme de curierat stabilite numai de comun acord de ambele parti (Cumparator – Vanzator).
Costurile de transport aferente garantiilor vor fi suportate integral de catre firma HOSTAMAT S.R.L. (tur-retur) numai in cazul in care un produs ajunge cu probleme la destinatie si se intoarce in firma in maxim 3 zile calendaristice.
In cazul in care transportul urmeaza a fi platit de catre firma HOSTAMAT S.R.L., clientul are obligatia de a trimite produsul catre HOSTAMAT S.R.L. numai prin firmele de curierat agreate de catre HOSTAMAT S.R.L.
Nota! A nu se confunda Garantia produsului cu CEREREA DE RETUR! Garantia produsului asigura service-ul acestuia, pe cand CEREREA DE RETUR asigura posibilitatea de returna sau schimba un produs. 
Pentru orice alta problema referitoare la o comanda care nu pare a putea fi rezolvata prin email sau cu persoana cu care discutati, puteti lua legatura pentru o conciliere interna cu domnul Vadrariu Dumitru telefonic la numarul 0766467405 sau email: office@hostamat.com

c. Garantia si service-ul produselor

Compania HOSTAMAT S.R.L. isi asuma responsabilitatea de a acorda garantie 12 Luni pentru produsele afisate pe site in afara produselor speciale ce nu beneficiaza de garantie.

In momentul constatarii unei defectiuni, clientul este obligat sa anunte compania si sa stabileasca de comun acord termenii de livrare, timpul de service si costurile de transport.
Service-ul se acorda, in conformitate cu prevederile legale in vigoare, orcarui produs cu defectiuni neprovocate in mod intentionat de catre posesor sau avarii in urma unor calamitati naturale sau accidente, numai in baza unui certificat de garantie sau a unei facturi.

Nu acordam service produselor ce au suferit deteriorari in mod voit (lovite, arse, udate, taiate, sparte e.t.c.), produse avariate in urma unor calamitati naturale sau accidente (incendii, inundatii, explozii, alunecari de teren e.t.c.), produsele ce au suferit deteriorari de soft in urma neatentiei utilizatorului (programe nelicentiate, virusi, programe nefunctionale e.t.c.)

Pentru mai multe detalii despre garantie, va rugam sa accesati pagina garantia produselor.

d. Termenii si conditiile de livrare

Inainte de a trimite un produs in garantie, clientul este obligat sa contacteze telefonic si sa stabileasca, de comun acord, termenii si conditiile de livrare impreuna cu un reprezentat al firmei.
Produsele trimise in service trebuie sa fie insotite de o copie a certificatului de garantie si/sau o copie a facturii. Pe spatele copiei gantiei vor fi mentionate datele de contact ale clientului (Nume, Prenume, Adresa si Numar de telefon), cat si motivul trimiterii produsului in service. (ex: a ajuns cu ecranul spart, produs nefunctional e.t.c.).
Costurile de transport, ale produsului catre firma, vor fi suportate de catre client in momentul expedierii, urmand ca firma HOSTAMAT S.R.L. sa plateasca transportul inapoi catre client (numai in cazul in care defectul produsului este real si se incadreaza in termenii garantiei)
Costurile de transport vor fi suportate integral de catre firma HOSTAMAT S.R.L. (tur-retur) numai in cazul in care un produs ajunge cu probleme la destinatie si se intoarce in firma in maxim 3 zile calendaristice.
In cazul in care transportul urmeaza a fi platit de catre firma HOSTAMAT S.R.L. clientul are obligatia de a trimite produsul catre HOSTAMAT S.R.L. numai prin firmele de curierat agreate.
In cazul in care clientul suporta costurile de transport, acesta poate alege orice firma de curierat doreste, exceptie fiind Posta Romana.
Atentie! Produsele trimise prin Posta Romana nu vor fi ridicate.
Produsele care nu respecta conditiile mai sus mentionate nu vor fi acceptate in service; acestea se vor intoarce catre expeditor, urmand ca acesta sa suporte costurile de transport dus – intors.

Nota! A nu se confunda Garantia produsului cu Extra Garantia de Retur! 
Garantia produsului asigura service-ul acestuia, pe cand Garantia de Retur asigura posibilitatea de returna sau schimba un produs.

e. Coduri Voucher, Promotii si AfiliereOnline

HOSTAMAT S.R.L. Nu permite utilizarea cumulata a Voucherelor indiferent de tipul si / sau valoarea acestora.
Voucherul cadou primit in urma unei tranzactii anterioare poate fi folosit la o singura comanda si poate acoperi maxim 50% din valoarea acesteia.
- Diferenta de bani in urma folosirii unui voucher este suportata de client.


Voucherele permantente de reduceri, obtinute in urma fluxului de vanzari (Voucherele Fidelizare client) se pot folosi la fiecare comanda.
Voucherul Fidelizare client poate creste in cazul in care comenzile clientului depasesc pragurile de cumparaturi impuse.
Pe durata promotiilor desfasurate pe site-ul www.hostamat.com nu se pot folosi vouchere de reduceri cumulate cu promotia in curs, indiferent de forma acestora.
In timpul campaniilor de promovare cu reduceri la toate produsele de pe site, tichetele voucher nu pot fi folosite, deoarece sectiunea de aplicare voucher este inchisa.
In cazul in care sunteti distribuitor va rugam sa contactati agentii nostri de vanzari.
Platformele de afiliere (de tip afiliereonline e.t.c.) sunt destinate exclusiv promovarii magazinelor online. 
Comenzile in scop personal, plasate prin platformele de afiliere se considera discount si atrag dupa sine anularea comisionului. (Ex: In cazul in care beneficiarul plaseaza o comanda prin prin link-ul de pe propriul site, prin programul de afiliere, comisionul va fi anulat.) 
In cazul in care clientul plaseaza o comanda pe site-ul www.hostamat.com, prin link-ul de pe propriul site si foloseste un voucher cadou sau voucher permanent, reducerea va fi anulata, iar clientul va beneficia doar de comisionul site-ului de afiliere.
La a doua abatere de acest gen, voucherul permanent scade la jumatate din valoare, iar la a 3-a abatere voucherul permanent va fi sters.
Clientul isi asuma riscul de a pierde voucherul permanent, reducerile si / sau promotiile existente din acea perioada si chiar inchiderea contului din programul de afiliere, fara posibilitatea de recuperare.HOSTAMAT S.R.L. isi rezerva dreptul de a modifica termenii si conditiile de utilizare a Voucherelor cat si Promotiilor din perioada curenta fara o instiintare anterioara.

Nota! Atat Voucherele cadou cat si Voucherele permanente NU se pot instraina altei persoane, NU se pot transforma in bani, bunuri sau alte servicii din cadrul companiei HOSTAMAT S.R.L.
Clientul are responsabilitatea de a nota si retine codul alfanumeric al voucherului, indiferent de tipul acestuia. HOSTAMAT S.R.L. NU isi asuma responsabilitatea pentru pierderea sau instrainarea voucherelor, indiferent de tipul si / sau valoarea acestora.

f. Credite

Creditele reprezinta 5% din valoarea unei comenzi; aceste sume sunt cumulate in contul client si se pot utiliza pentru achitarea integrala sau partiala a uneia sau mai multor comenzi. 
Creditul se acorda la fiecare comanda online pe site-ul www.hostamat.com, indiferent de promotia existenta in acel moment, coduri voucher folosite sau discount-uri de distributie. 
In cazul in care folositi creditul existent la o comanda, nu veti primi alt credit pentru comanda respectiva. 
Creditele NU se pot instraina altei persoane, NU se pot transforma in bani, bunuri sau alte servicii din cadrul companiei HOSTAMAT S.R.L.
Acestea pot fi folosite strict pentru a achita integral sau partial una sau mai multe comenzi onine pe site-ul www.hostamat.com

g. Cel mai bun pret

HOSTAMAT S.R.L. doreste sa ofere clientilor sai cele mai bune preturi! Se intampla uneori sa nu avem preturile actualizate, dar intentia celei mai bune oferte ramane.

Pe scurt, daca gasiti in alt magazin online de acelasi profil din tara un pret mai bun pentru produsul pe care doriti sa-l achizitionati, nu trebuie decat sa ne trimiteti link-ul cu produsul respectiv si noi incercam sa va oferim acelasi pret si o reducere suplimentara de -5% ca apreciere pentru ca ne ajutati sa fim cei mai buni in limita posibilitatilor.

NOTA: Produsul indicat trebuie sa fie in stocul magazinului care afiseaza un pret mai bun decat al nostru. Magazinul respectiv trebuie sa ofere acces la stocuri pentru o verificare facila. In caz contrar, oferta nu poate fi luata in calcul.


4. Limitarea obligatiilor pentru preturi

Toate preturile prezentate pe site-ul www.hostamat.com includ TVA (19%), in acest pret nu este inclus costul de livrare al produsului decat daca produsul face parte dintr-o promotie speciala.
Pretul de achizitie tiparit pe factura va fi acelasi cu cel stabilit de consultantul de vanzari in momentul confirmarii comenzii ca fiind comanda ferma sau, in cazul comenzilor cu plata online direct cu cardul de credit, acest pret va fi cel publicat pe site la momentul achizitiei. 
Compania S.C. HOSTAMAT S.R.L. isi rezerva dreptul de a limita pretul comenzii minime si dreptul de a modifica preturile produselor si promotiilor de pe site-ul www.hostamat.com fara o notificare prealabila.

5. Conditii si termene de plata

Plata comenzilor se va efectua in avans sau la livrarea produselor (ramburs) conform cu contractele incheiate. Compania HOSTAMAT S.R.L. isi rezerva dreptul de a solicita plata unei comenzi in avans.
Plata in avans se poate realiza prin ordin de plata sau carte de credit online, urmand ca dovada platii sa fie trimisa catre HOSTAMAT S.R.L. la adresa de e-mail office@hostamat.com sau prin alte mijloace de comunicare, In aceste cazuri livrarea se va face dupa confirmarea trasferului de bani in contul contul HOSTAMAT S.R.L. de catre client sau prestatatorul de plati electronice. In cazul unei comenzi in avans, produsele trebuie achitate integral pentru a initia livrarea.

6. Responsabilitati privind comentariile si review-urile utilizatorilor

Utilizatorii care viziteaza site-ul www.hostamat.com au posibilitatea de a lasa comentarii si/ sau review-uri produselor comercializate, care vor fii publicate pe site dupa o aprobare a echipei tehnice. 
Ne rezervam dreptul de a nu publica pe site comentarii cu continut ilegal, obscen, defaimator, amenintator, care tulbura in vreun fel viata privata a altor persoane, texte vizand diverse campanii de promovare, care incalca drepturile de proprietate intelectuala, contin virusi, scrisori in lant, mail-uri in masa sau orice alta forma de spam.

Compania S.C. HOSTAMAT S.R.L. nu va fii responsabila si nici nu va putea fii obligata sa plateasca despagubiri pentru orice forma de dauna produsa prin publicarea unor astfel de texte.
Utilizatorul garanteaza ca are toate drepturile asupra continutului pe care il transmite pentru a fi publicat pe site, prin orice modalitate, si este direct responsabil pentru textele publicate.

7. Responsabilitati privind legaturi externe, server, browser

Site-ul www.hostamat.com este gazduit de serverele unei terte firme. Compania HOSTAMAT S.R.L. nu este responsabila pentru erorile aparute pe site din cauza serverului care il gazduieste sau diferitelor tipuri de browsere folosite pentru navigarea pe site-ul www.hostamat.com
Compania S.C. HOSTAMAT S.R.L. nu este responsabila pentru eventualele erori, deteriorari, pierderi de date, continut sau natura site-urilor externe accesate prin intermediul www.hostamat.com

8. Dreptul de anulare a comenzii si returnarea produselor

Orice cumparator are dreptul de a anunta in scris HOSTAMAT S.R.L. ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 60 zile lucratoare de la primirea produsului ( 14 Zile conform OG 34/2014 art 9) sau, in cazul prestarilor de servicii, de la incheierea contractului. Prin returnarea in acest termen ( 14 Zile conform OG 34/2014 art 9) a produsului prin completarea CERERII DE RETUR.

In acest caz consumatorul suporta doar costurile directe legate de returnarea produselor, cu exceptia cazului in care furnizorul accepta sa suporte acele costuri.

Consumatorul este responsabil de diminuarea valorii produsului rezultata din manipularea acestora, caracteristicilor si functionarii produselor.

Pentru orice astfel de cerere/notificare trebuie sa completati o cerere si sa o trimiteti prin email la office@hostamat.com

9. Obligativitatea privind Licente, Download si Standarde ISO.

a. Licentele pentru sisteme de operare

Toate produsele de tip Laptop si Calculatoare comercializate, de HOSTAMAT S.R.L. prin intermediul siteului www.hostamat.com, vin fara software instalat, infara de produsele care au specificat expres in descriere ca au sisteme de operare preinstalate.
Clientul poate cumpara o licenta pentru un sistem de operare numai impreuna cu un Laptop sau Calculator afisat pe site-ul hostamat sau in sectiunea software.
Licententa este valabila pentru un singur calculator sau laptop si nu se instraineaza. Nu se pot achizitiona mai multe licente impreuna cu un singur calculator sau laptop, daca se doreste achizitionarea mai multor licente se achizitioneaza din sectiunea software.

b. Prevederile privind Standardele ISO

Potrivit legilor in vigoare produsele de tip monitoare LCD (TFT) cat si alte aparate/aparaturi cu ecran TFT sunt fabricate conform Standardului ISO14602-Clasa II. Acest standard permite existenta unui minim de 3 pixeli morti la livrare. Toate produsele de acest gen nu sunt considerate defecte potrivit celor mai sus mentionate.

10. Produse Refurbished, Produse speciale

a.Produse Refurbished

Produsele HP Refurbished sunt produse reambalate si repuse in vanzare, ele provin din suprastocuri, lichidari de stoc si/sau Showroom-uri. Practic sunt produse care nu au fost folosite nici o data, resigilate de catre producatorul HP si comercializate la preturi cu pana la 50% mai mici decat pe piata de produse noi.

Produsele Hp Refurbished au categorii speciale in cadrul siteului www.hostamat.com si banner pe poza care indica faptul ca produsul este Refurbished, toate aceste produse beneficiaza de o garantie internationala HP de 12 luni.

Produsele HP Refurbished pot avea lipsa accesorii ca: cd-uri de instalare, manuale, cabluri de date si alte accesorii din pachetele standard. Compania HOSTAMAT S.R.L. Este absolvita de orice vina privind lipsa accesoriilor deoarece produsele sunt reambalate si resigilate strict de catre producator, firma neavand dreptul de a deschide cutiile si/sau modifica continutul acestora.
Cutiile pot fii desfacute strict doar la cererea unui potential client.

b. Produse speciale

Produsele speciale sunt produse care nu prezinta defecte, insa sunt produse care, dupa caz, pot fi: netestate, produse care nu beneficiaza de transport, produse care nu beneficiaza de garantie, sau produse ale caror consumabile lipsesc.
Produsele speciale pot avea una sau mai multe caracteristici din cele mentionate mai sus, ele fiind afisate in titlul sau descrierea produsului. Astfel cumparatorul este anuntat ca produsul respectiv este special si va stii caracteristicile acestuia inainte de a il achizitiona.


NOTA !

Conform normelor in vigoare, compania S.C. HOSTAMAT S.R.L. este absolvita de orice vina privind problemele, defectiunile sau caracteristicile produselor Speciale deoarece cumparatorul este pus in trema cu acestea inante de achizitionarea acestor produse. Astfel prin cumpararea produselor respective, clientul, accepta termenii si conditiile impuse.